tisdag 5 januari 2010

(S)pelar ut grupper mot varandra

Socialdemokraterna fortsätter med sin paradgren, nämligen konsten att spela ut olika grupper mot varandra. Det har de gjort när det gäller debatten om a-kassan och sjukersättningarna. Nu försöker de övertyga landets pensionärer om att de fått en "straffskatt" och använder detta ord i sin retorik.

Det finns förstås inget positivt i ordet straff, och i samband med ordet skatt så klingar det ännu värre. Det är synd att socialdemokraterna inte kan hålla sig till sanningen, nämligen att alliansregeringen faktiskt har gradvis sänkt skatten för pensionärerna. När den rödgröna oppositionen hävdar att pensionärerna fått högre skatt för att de som jobbar fått sänkt skatt, ja då vilseleder de många människor medvetet.

Jobblinjen är den som måste gälla för att Sverige ska kunna stå starkt framöver. Fler måste jobba och fler måste kunna betala skatt för att framtida pensionärer också ska kunna få pension. Därom råder inget tvivel. Då måste det också löna sig att gå från bidrag till arbete. Det gör det nu. Om sossarna får styra så kommer bidragslinjen åter att gälla. Inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar