lördag 23 januari 2010

Handväska istället för politik

Just nu diskuteras Mona Sahlins handväska och Fredrik Reinfeldts klocka. Det är helt otroligt att sådana saker tar upp mediautrymme. Att sen våra ledande politiker ska behöva försvara sitt val av olika accessoarer, ja det är helt otroligt. Undrar om det är någon som tror att motsvarande diskussion skulle dyka upp i något annat land än Sverige? Jag tror inte det.

Jag tycker att det är bra att våra ledande borgerliga företrädare väljer att inte svara på sådana frågor. Någonstans finns det faktiskt en gräns för den personliga integriteten. Vad blir nästa steg? Låt Sahlin ha vilken väska hon vill. Det verkar mer som att detta är ett uttryck för avundsjuka. Hade det varit bättre om hon hade en plastpåse istället för en snygg handväska? Vänsterns Ohly säger att han köpt en Tiger ullrock på outlet, verkar inte tordas stå för att han vill ha en snygg rock och måste även uppge vad han har betalat för den.

Det är viktigare att diskutera sakfrågor i politiken och vad sossarna och vänsterpartierna vill göra om de råkar få makten igen. Höja skatterna för vårdbiträden, metallarbetare och lärare. Låt oss prata om det istället. Eller om hur Sveriges finanser ska kunna skötas om Ohly skulle bli finansminister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar