onsdag 6 januari 2010

Nakenscanning på Kallax?

Vi är många i Norrbotten som använder flyget som transportmedel för pendling och att kunna ta sig till och från möten i södra Sverige. Som det vanedjur man är så har man förstås fått vänja sig vid att bara kunna få ta med sig ytterst lite i handbagaget, och då tänker jag i första hand på flytande varor som t ex tandkräm och schampo. Har man bälte på sig så åker det av i säkerhetskontrollen, liksom kavaj och jacka. Emellanåt så piper även skorna, även om det inte är varje gång trots att man använder samma skor. Bara att gå tillbaka och ta av sig i strumplästen och lägga skorna på bandet.

Hårspännen har också givit utslag i säkerhetskontrollen. Detta är en anledning till uppgivna suckar och ett ofta tidskrävande moment när man ska iväg med flyget. Men i säkerhetens namn gör man det givetvis. Även om förmodligen flera med mig någon gång har undrat om inte en eventuell terrorist skulle hitta andra sätt om uppsåtet var att få med sig sprängmedel eller andra farliga saker.

Nu är det nakenscanning som är på tapeten för att hitta eventuella terrorister och nu anser jag att det faktiskt får räcka. Någonstans finns en gräns för integriteten och den är definitivt nådd. Det måste finnas andra sätt att lokalisera eventuella terrorister än att klä av alla oskyldiga resenärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar