onsdag 3 december 2008

Snart får även bodensarna välja själva

Idag har vi fått besked om att Socialstyrelsen beviljar socialnämndens ansökan om medel för att genomföra en förstudie inför införandet av LOV (lagen om valfrihet). Det känns jättebra att ha fått pengar för detta. Synd att det bara är fyra kommuner i Norrbotten som tar denna chans att kunna erbjuda medborgarna möjlighet att välja utförare av sin omsorg. Fast det visar ju bara hur sossestyrt hela länet är. Det ska i alla fall bli väldigt intressant och roligt att få vara med i den processen, som för mig är och alltid har varit en självklarhet. Att få välja själv.

Snön fortsätter att falla och minusgraderna består, känns mycket bra. Riktigt sugen på att åka skidor. För första gången inte enbart utför :). Pratade igår kväll med mina syskonbarn, snart fem år och två och ett halvt. Det är alltid lika roligt. På lördag väntar kalas för brorsonen som fyller vuxen, fem alltså :). Det blir förstås presenter och fika där, sen får vi väl se vad resten av helgen har att erbjuda. Igår gjorde jag dottern glad då jag med god hjälp av brorsan fick igång min krånglande router, hon har inte kommit åt trådlöst internet på några veckor nu. Sonen var lika glad för detta, innebar för honom att han fick ha "sin" dator i fred för syrran. Kul att kunna glädja barnen :).

Om en liten stund är det dags att fortsätta politikdagen med möte i projektgruppen för genomlysning av hälso-, sjukvård och rehab-enheten på socialförvaltningen. Förmiddagen har ägnats åt socialutskott med många enskilda ärenden, några mycket tyngre än andra. Återigen har vi tyvärr fått vatten på kvarn vad gäller landstinget hantering av barn och unga med psykiatriska behov. Under all kritik. Och barn far illa av det. Inte okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar