måndag 1 december 2008

Glödlampan på väg ut

Glödlampan är på väg ut kan man läsa i dagens tidningar. Det handlar om att energislukande glödlampor ska fasas ut för att ersättas av ljuskällor med ny teknik som drar avsevärt mindre energi. Man börjar med 100 W-lampor för att sen även sluta sälja 75 W och på sikt även 60 W. Det blir förstås under en övergångsperiod och planeras vara genomfört 2013. Jag tycker att det är vettigt. När man behöver de styrkorna på glödlamporna finns det godtagbara alternativ i form av halogenlampor eller lågenergilampor. Dessutom har dessa tre respektive åtta-nio gånger så lång livslängd som en glödlampa. Tekniken utvecklas hela tiden också, och idag kan man få lågenergilampor som upplevs som en glödlampa i ljusfärgen. Annat var det i lågenergilampans barndom :). Det gäller att tänka till och använda rätt ljus på rätt plats. I rätt mängd.

Just nu är det underbart att titta ut, om solen hade tittat fram så hade julkortsbilden varit komplett. Härlig vit snö i drivor ute och träden är snöklädda. Hoppas nu bara att minusgraderna håller i sig så vi slipper slasket.

Alldeles strax dags att åka tillbaka på jobbet. Har varit välgörande med en hel dag på jobbet, utan inbokade möten. Ikväll väntar gruppmöte inför nästa kommunstyrelse och fullmäktige. Men innan dess ska barnen ha middag och skjutsning till träning. Ska plocka fram längdskidorna under veckan, det är dags att nöta spåren i Pagla tror jag. Skön motion för hela kroppen, dessutom utomhus när vädret tillåter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar