måndag 15 december 2008

Massor av politik innan jullovet

Måndagen går som vanligt helt i politikens tecken, förmiddagen ägnas åt socialnämndsfrågor och på eftermiddagen är det dags för årets sista fullmäktige. Innan det börjar är det kallat till en extra kommunstyrelse, så politikintresset får sin beskärda del idag. Jag antar att det kommer att bli en hel del debatter på fullmäktige denna gång. Bland annat kommer det ett ärende om avgifter för kost inom LSS-verksamheten som jag förmodar kommer att debatteras. Vi har under många år inte justerat priserna alls för kosten, vilket har lett till att brukare inom hemtjänsten betalar 52 kr för en matportion, medan brukare inom dagverksamheten har betalat 40 kr för samma matportion. Det känns inte rimligt att det ska göras skillnad på brukare och brukare.

I morgon tisdag är det dags för årets sista socialnämnd. Vi har en diger agenda som innehåller många intressanta rapporteringspunkter av olika projekt och uppdrag, bland annat om utbildning i fallprevention för vårdpersonal, kost och näring för personer i äldreboende, anhörigstöd och läkemedelsgenomgångar i särskilt boende. Alla mycket intressanta uppdrag och projekt som drivits. Det händer mycket och utvecklingen går åt rätt håll.

Vi ska även anta gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga med sammansatta behov, det som vi kallar NorrBus och som är ett avtal om samverkan med kommuner och landstinget. Äntligen.

På tisdagseftermiddagen väntar möte med gruppen för genomlysning av HSR-verksamheten (hälso-, sjukvård- och rehab). Monica Hansson är projektledare för detta och gör ett mycket bra jobb, hon är kompetent, lugn och saklig i olika frågor. Borgar för en bra genomlysning. Så nu väntar 40-50 sidors läsning kring detta :). Plus resten av högen med handlingar. Snart är det jullov, även för politiken. Välbehövligt :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar