lördag 14 augusti 2010

Ingen passivitet

Socialdemokraterna verkar ha fått två ord som de ska använda hela tiden som ett mantra; stupstock och passivitet. Veronica Palm, socialdemokratisk riksdagsledamot, är förstås inget undantag. Regeringen har beslutat och genomfört en rehabiliteringskedja för sjukskrivna i syfte att de som kan återgå i arbete ska få hjälp och stöd till det, och de som inte kan ska få den hjälp just de behöver.

Försäkringskassan har utvärderat effekterna av förändringarna i sjukförsäkringen, det som kallas rehabiliteringskedjan. Den infördes i juli 2008 och sedan dess har handläggningen förbättrats, sjukskrivningstiden har blivit kortare och de påbörjade sjukfallen har minskat säger Försäkringskassan i en rapport.

Socialdemokraterna säger att de inte kan se någon positiv effekt av rehabiliteringskedjan. Det är klart, de valde under sitt styre att förtidspensionera människor istället. Palm kallar socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson för "utförsäkringsminister". Smaklöst och ännu ett tydligt bevis på negativt kampanjande.

1 kommentar:

  1. äntligen en begåvad, tjusig och frammåt tjej bland alla gubbar som suttit på norrlandsbänken
    det klart att vi kryssar Åsa
    the Erikssons

    SvaraRadera