måndag 5 oktober 2009

Att välja valfrihet

Den här hösten liknar ingen annan sett till arbetsmängd och uppdrag. Det är en tid full av nya händelser och saker att reagera på. Barn, jobb och politik upptar all min vakna tid just nu, vilket märks på min blogg. Tiden för bloggande är helt enkelt lite svår att hitta just nu. Jag använder twitter och facebook för korta uppdateringar då tiden är knapp. Välkommen dit!

Oktober har hittills bjudit på vackert väder, så även idag när en strålande vacker höstsol lyser trots att kalla vindar viner samtidigt. Förmiddagen har ägnats åt presidiemöte i socialnämnden och på eftermiddagen är det dags för kommunstyrelse och sen socialutskott. Frågan om införande av LOV (lagen om valfrihet) i hemtjänsten är högaktuell just nu och jag ser fram emot ett tydligt JA till införande när vi kommer till fullmäktige i oktober. Det är en viktig fråga för Boden; för brukarna i hemtjänsten som ska få möjlighet att välja vem som ska komma hem till dem, och för många (kvinnor) som kanske funderar på att våga starta eget och nu får en möjlighet till det inom deras kompetensområde. Nu väljer vi valfrihet!

1 kommentar:

  1. Lycka till med "LOV:en" i Boden, den kör vi också, helt rätt tänk i tiden,sedan kan man säkert utvärdera och göra bättre, det kan man alltid.
    Jag och några Sollentunakollegor var på studiebesök i Mölndals fullmäktige när de debatterade och tog den för dryga två veckors sedan. Intressant att höra vänstersidans våndor, men från de borgerliga fanns ingen tvekan om att det är rätt väg att vandra!

    När det gäller din andra kommentar om "livet", kan jag känna igen det; denna sensommar och höst har rivstartat, det har många vittnat om, inkl. jag själv. Det är då det är bra att veta att vi är fler som känner så, och dessutom många som vill fortsätta förändra!
    www.fredrik.vartsollentuna.se

    SvaraRadera