onsdag 6 maj 2009

CUF är ute och cyklar

CUF föreslår att sexköpslagen ska tas bort och de menar att då skulle prostituerade kunna sälja sex under mer kontrollerade former. Man tager sig för pannan. För mig är det samma sak som att säga att det är okej att män köper sex och att personer (kvinnor, flickor och i vissa fall pojkar) fortsätter att utnyttjas.

Det kan ALDRIG vara okej. Att hävda rätten till sin egen kropp är givetvis central och där håller jag med CUF, men det är något annat än att vara prostituerad. Nej, det är bara att hoppas att Centerns stämma är så klok att den bara tar detta för ett utspel och inte ett seriöst förslag. Stefan Tornberg hävdade samma linje på radion i eftermiddags, han trodde att stämman skulle säga definitivt nej till ett sådant förslag. Det är bra.

1 kommentar:

  1. Sexköpslagen är definitivt ett misslyckade. Jag hoppas att både luf och muf driver samma fråga vidare och att vi får en ändring till stånd. Det måste få bli ett stopp på hyckleriet och se verkligheten som den (tyvärr) ser ut. Vill folk köpa sex frivilligt av varandra så ska inte staten lägga sig i det. Varför denna moralpanik inom moderaterna, jag trodde vi lämnat en del av den mörkbruna konservatismen bakom oss och blivit lite mer liberala?

    SvaraRadera