fredag 30 januari 2009

Spärra in nätets fula gubbar

Bloggen fick lite ofrivillig vila igår, helt beroende på tidsbrist och flera akuta möten inslängda under dagen. Är i Stockholm sen i går eftermiddag, styrelsemöte med Moderatkvinnorna står på agendan. Kvällen igår innehöll ett några timmar långt, intensivt styrelsemöte med en diger agenda. Om en stund fortsätter vi styrelsearbetet. Sen hem igen i kväll. Egen härd är guld värd.

Justitieminister Beatrice Ask vill att sexkontakt med barn på internet ska bestraffas med fängelse. Bra! Det är så oerhört motbjudande och förkastligt att förövare tar kontakt med barn på internet i sexuellt syfte och sen planerar för fysisk kontakt med barnet. Usch. De flesta barn är av naturen godtrogna och ska inte behöva vara misstänksamma mot vuxna, men just sånt här beteende gör att det måste ändras.

Begreppet kallas grooming och Rädda Barnen har gissat att 400-500 män regelbundet går ut på internet i syfte att få sexuell kontakt med barn. Avskyvärt. Därför är det bra att det nu tas hårdare tag mot detta brott. Spärra in nätets fula gubbar!

1 kommentar:

  1. Och hur många kvinnor tar kontakt?

    Spärra in nätets fula gubbar!
    Och kärringarna...

    SvaraRadera