måndag 3 november 2008

Skattekramarna bekänner färg

Måndag morgon startade med trötta barn, det brukar vara segt att komma igång första morgonen efter höstlovet och med tanke på att sonen spelat många handbollsmatcher under helgen så är det kanske inte konstigt att han var trött. Men iväg kom de till sist. Har sen haft sedvanlig ordförandeträff i socialnämnden, denna gång med olika diskussioner i god stämning.

Just nu är det en hel del på gång, på onsdag är det uppstartsträff för projektgruppen i genomlysningen av både HSR och IFO (hälso-, sjukvård-, rehab och individ- och familjeomsorg). Med tanke på allt som ligger bakom förkortningarna så är det inte så konstigt att man använder just dem. Fick för ett tag sen lära mig en ny förkortning: TJUT. Tjänstemannautlåtande. En del förkortningar är ju roligare än andra :).

Verkar som att sossarna kommer att driva igenom en höjning av skatten i landstinget. Idag var en av sossarna från östra Norrbotten ute i tidningen och ville villkora att han skulle gå med på en skattehöjning med att pengar för OBS-platser skulle öronmärkas. Håhåjaja. Precis som att ett sånt löfte skulle vara värt särskilt mycket när det väl kommer till kritan. Men det känns väl säkert bättre att få säga det i tidningen. På onsdag ska det tydligen vara ett extra möte i landstingsstyrelsen. Då får skattekramarna bekänna färg.

1 kommentar:

  1. Skattekramare?

    Finansminister Anders Borg vill svekfullt nog fortsätta att straffskatta högre utbildning genom att behålla värnskatten.

    Tragiskt! Efter FRA och det här står det ju helt klart att skillnaden mellan S och M är liten. Dags att rösta på Miljöpartiet.

    Hälsningar,
    Johan R

    SvaraRadera